Неколико удружења и политичких странака обележиће седамдесет година од убиства генерала Драгољуба Михаиловића, команданта Југословенске војске у Отаџбини.

У недељу, 17. јула у 10 часова представници Српског покрета обнове, Асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета, Удружења припадника ЈВуО 1941-1945. године и Удружења Краљевина Србија положиће цвеће и упалиће свеће поред крста на Ади циганлији, на месту на којем генерал Михаиловић стрељан 17. јула 1946. године.

У организацији ових удружења од 11 часова биће служен парастос генералу Драгољубу Михаиловићу у малој цркви Светог Саве на Врачару. Парастос ће служити владика Арсеније, по благослову Његове светости патријарха српског Иринеја.

Парастос генералу Михаиловићу у исто време биће служен и у храму Светог Георгија на Равној гори.

У организацији Равногорског покрета Словеније, помен генералу Михаиловићу биће одржан у цркви у Новој Горици.

Генерал Драгољуб Дража Михаиловић био је током Другог светског рата на челу Југословенске војске у Отаџбини и Равногорског покрета. Заробљен је 13. марта 1946. године у источној Босни. После монтираног суђења изречена му је смртна казна, која је извршена 17. јула 1946. године у кругу тадашњег затвора на Ади циганлији. Виши суд у Београду 14. маја 2015. године донео је пресуду о рехабилитацији генерала Михаиловића, после које се он сматра неосуђиваним.