Бугарски амбасадор у Србији Радко Влајков уприличио је 24. јануара свечани пријем и концерт у амбасади Бугарске у Београду поводом 140. годишњице успостављања дипломатских односа између две земље.

У присуству званичника и дипломатског кора, међу којима је био и посланик и заменик председника СПО Александар Чотрић, Влајков је изјавио да се односи Бугарске и Србије заснивају на заједничким вредностима – слободи, независности и јединству у ЕУ. Повезују нас такође блиски језици, иста религија, демократска искуства и поштовање права мањина, казао је Влајков. Он је подсетио да ће ове године билатерални односи бити обележени низом догађаја поводом тог јубилеја.

Посланик Народне скупштине Србије Александар Чотрић истакао је у разговору са амбасадором Влајковим да су односи између Србије и Бугарске на највишем нивоу и да им снажну подршку дају чести сусрети и висок степен разумевања између председника, представника владе, парламената и локалних самоуправа две земље.

Чотрић је упознао амбасадора Влајкова да је превео и приредио Антологију бугарског афоризма „Трн и ружа“, у којој се налазе мисли 120 аутора, а која ће ускоро бити објављена у издању Завода за уџбенике из Београда.